Kleurentherapie

Kleurentherapie oftewel kleurenpunctuur is een vorm van lichttherapie, ontwikkeld door Peter Mandel. Tijdens de behandeling houdt een daartoe opgeleide therapeut een speciale lichtpen tegen (acupunctuur)punten en zones op de huid van de cliënt. Afhankelijk van de analyse word een specifieke kleur licht ingestraald.

De huid neemt deze lichtimpulsen op waarna lichaamscellen en meridianen de informatie doorgeven aan organen en fysiologische systemen. Blokkades binnen het lichaam worden opgeruimd, waardoor de oorzaak van de pijn wordt opgeheven. Het licht beïnvloedt zo direct het natuurlijke levensritme.

Omdat de behandelingen volstrekt pijnloos zijn, is kleurentherapie ook zeer geschikt voor kinderen.

 

lees hier meer.....

 

Causale voetreflexologie

De reflexoloog geneest niet, dat doet het lichaam. De voetreflexologie werkt met subtiele energiestromen die het lichaam nieuwe energie geven. Stress en spanningen zetten het bloedvatenstelsel onder druk en remmen de bloedstroom af, wat voor allerlei problemen kan zorgen. Hetzelfde geldt voor ons centraal zenuwstelsel. Voetreflexologie bevordert het opengaan en zuiveren van de zenuwbanen door duizenden zenuwuiteinden in de voeten te stimuleren. Voetreflexologie opent deze energiebanen en geeft het lichaam daarmee fysiek, emotioneel en geestelijk energie.

 

lees hier meer.....

 

EFT

Emotional Freedom Techniques (Emotionele bevrijdingstechnieken) of EFT is een vorm van emotionele acupressuur. EFT is een methode die de spanning of emotionele lading van een probleem of klacht doet afnemen en je zo emotioneel en fysiek bevrijdt. Bij EFT tik je met je vingertoppen op specifieke punten op je lichaam terwijl je je concentreert op je fysieke, emotionele of psychische pijn. Dit tikken maakt de emotie los. Hierdoor verdwijnt de negatieve lading die verbonden is aan de oorspronkelijke ervaring van de klacht of het probleem. De energie stroomt opnieuw vrij en je voelt je in evenwicht.

lees hier meer.....

 

Voedingsadvies en reinigingskuren

Allergieën, gevoelige darmen, winderigheid, maagzuur, blaasontsteking, oedemen, gewrichtspijnen, huidproblemen, vermoeidheid, weinig energie, futloosheid, constipatie, buikloop, migraine, gewichtsproblemen?
Ik stel graag voor u een persoonlijk programma op volgens uw metabolisme na een grondige anamnese. Dit vanuit een gezonde pure voeding en niet via dure afslankprogramma's met maaltijdvervangers. U krijgt van mij ook dagelijks/wekelijks begeleiding.

Genezen is ontgiften, Hippocrates. Zuiver je lever,darmen en lichaam.
Innerlijk en uiterlijk welzijn gaan hand in hand. 
Het concept van zuivering/detox van binnen, aanvoer van essentiële voedingsstoffen, optimale doorstroom door de bloedvaten en een efficiënte opname door onze lichaamscellen.
Dit is in een notedop wat nodig is om een prima gezondheid te bekomen en te onderhouden.  
U krijgt hierbij persoonlijke begeleiding.

 

Jin Shin Jyutsu

Harmoniserende/stress release massage

De Japanse methode beoogt levensenergie te harmoniseren en energieblokkades op te heffen in het menselijk lichaam.
Jin Shin Jyutsu streeft naar harmonisering van het lichaam, het verstand en het bewustzijn in gelijke mate.

 

 

hotstoneWat is Hot Stone massage?

Hot Stone therapie is een warmte massage, een weldaad voor lichaam en geest. De warmte van de stenen dringt diep door in de spieren en zorgt voor een diepe relaxatie terwijl de druk van de stenen zorgt voor een "stretching effect" op de spieren. 
 
Voor de Hot Stone massage gebruikt men afgeronde basaltstenen (vulkanische stenen). Tijdens de massage hebben deze stenen een temperatuur van 45 graden. Na de legging van de Hot Stones op het lichaam word je gemasseerd met de warme stenen en olie. 

De massage zelf bestaat vooral uit lange cirkelvormige strijkingen. De combinatie van warmte en beweging maakt de massage effectiever. Deze massagetechniek stimuleert de orgaanfuncties en de stofwisseling, helpt afvalstoffen afvoeren (ontgiftiging), en activeert het zelfherstellend vermogen van het lichaam. 

 

lees hier meer.....