voeding

Causale voetreflexologie

De reflexoloog geneest niet, dat doet het lichaam. De voetreflexologie werkt met subtiele energiestromen die het lichaam nieuwe energie geven. Stress en spanningen zetten het bloedvatenstelsel onder druk en remmen de bloedstroom af, wat voor allerlei problemen kan zorgen. Hetzelfde geldt voor ons centraal zenuwstelsel. Voetreflexologie bevordert het opengaan en zuiveren van de zenuwbanen door duizenden zenuwuiteinden in de voeten te stimuleren. Voetreflexologie opent deze energiebanen en geeft het lichaam daarmee fysiek, emotioneel en geestelijk energie.

Bij causale voetreflexologie gaat de therapeut voornamelijk op zoek naar de oorzaak van een probleem. Door middel van drukpuntmassage wordt elk orgaan terug in zijn juiste positie gebracht en vindt het zijn eigen beweging terug. Reflexologen beoefenen echter geen geneeskunde en stellen geen diagnose. Zwakke of pijnlijke reflexen geven aan welke lichaamsdelen geblokkeerd zijn en hun positie hebben verloren. Door dit terug te herstellen kunnen problemen verholpen worden.
Het gevoel na de behandeling is rustgevend en aangenaam. Een algemene reactie achteraf is: ik heb nog nooit zo goed geslapen. Door het activeren van de geneeskracht is het onvermijdelijk dat het lichaam zich van gif bevrijdt. Dat heet verergering, het is een reinigingsproces. Dit kan tot een week na de behandeling optreden. Duur van behandeling: ongeveer 1,5 uur. De eerste maal 2 uur omwille van een uitgebreide anamnese die hieraan vooraf gaat. Het effect of resultaat van een behandeling voetreflexologie is in het algemeen na drie of vier behandelingen merkbaar. Voor een preventieve werking tegen ziektes e.d. is 1 behandeling per maand voldoende.
Bij behandeling van volwassenen worden vaak goede resultaten bereikt bij stress- problemen, slaapproblemen, rugklachten, migraine, spijsverteringsproblemen, eetstoornissen, enz... Maar ook baby’s (reflux) en kinderen met leerproblemen, ADHD of andere klachten kunnen probleemloos worden behandeld.